maandag 29 oktober 2012

Duurzaam handelen Deel III


Duurzaam handelen deel 3: De CO2 Prestatie ladder.

In het vorige bericht over duurzaam handelen, is aangehaald dat u kind van de rekening gaat worden. Telefonische reacties na de plaatsing van het vorige bericht hebben toch wel wat vraagtekens gezet, deze wil ik graag wegnemen.

Er wordt in Duurzaam handelen Deel II geschetst dat bij "laag op de ladder staan", bedrijven de rekening gepresenteerd krijgen voor niet actief te zijn om de uitstoot van broeikasgas te beperken. Ik wil benadrukken dat dit nog niet het geval is, maar onvermijdelijk wordt in de toekomst.
Nu zal een bedrijf dat gecertificeerd wordt (ISO 50001)  eerder in aanmerking zal komen bij aanbesteding opdrachten.

Hierbij een link om het handboek CO2 Prestatieladder te downloaden.
Is het voor onze industrie interessant genoeg om nu geld te spenderen aan een ISO certificering? Ik kan niet en wil niet bij u in de portemonnee kijken. 
Wel is het van belang dat er tussen de oren bij de Nederlandse industrie duidelijk moet zijn dat de "Supply chain" en het beeld dat dit begrip opwekt tot het verleden behoort. Dood, morte, exit.

Wat nu actueel gaat worden in de beeldvorming en de praktijk, is wanneer u en een ieder ander zich over de "Supply Network" of over de "Supply Cable" uitspreekt.
In een keten is de zwakste schakel het bedrijf dat failliet gaat en de keten houdt op te bestaan doordat ze breekt. In de gedachte gang van een "Supply Kabel" zal het failliete bedrijf een vezel zijn die knapt, de kabel zal niet in zijn geheel breken.

Een samenwerking in de kabel omvat alle vezels. Voor de duidelijkheid; De fabrikant, de groothandel, de installateur, de paneel bouwer, de machinebouwer en de eindgebruiker zijn verantwoordelijk om de kabel gezond en sterk te houden. Gezond en sterk houden kan door werkzaamheden van de diverse "vezels" terug te brengen naar de core business van een bedrijf, naar het gebied waar de desbetreffende vezel expert in is.

Door de "core business" te optimaliseren, zal een bedrijf beter om zich heen moeten kijken. Welke naaste vezels zijn er aanwezig en wat zijn hun diensten om een toegevoegde waarde te geven aan de productie van uw bedrijf.

In ieder geval kan ik u verzekeren dat de diensten van PartTracker een toegevoegde waarde hebben, dat heeft het concept bewezen de afgelopen 3 jaar. Wij gaan ver en diep met onze service, omdat we als vezel verantwoordelijk zijn voor de kracht van de "kabel" waar u toe kan behoren en een "kabel" die we duurzaam willen hebben.
Een voorbeeld is de Life Span en Product life cycle methode die we hanteren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u voor uw commentaar.
Uw commentaar wordt gelezen door de moderator en vele anderen, het houdt de meningen levend, echter bij onredelijk taalgebruik of het gaat ten koste van...., dan wordt uw commentaar verwijderd.

Met vriendelijke groeten,
PartTracker