maandag 15 oktober 2012

Duurzaam handelen Deel I


Duurzaam handelen.

De hoofdfunctie van een groothandel volgens Wikipedia is "het voorstuwen van goederenstromen."
Daarbij denkt men vanuit het bekende pad van de afgelopen 50-60 jaar. 
Fabrikant - Groothandel - Detailhandel - Consument.
Of zoals dat in de Industrie gaat:
Fabrikant - Groothandel - Installateur/Machinebouwer/Panelenbouwer - Eindgebruiker.

Door de situatie in de wereld kan een groothandel zich niet meer beroepen op het dozen schuiven door de keten heen. De groothandel moet zich specialiseren, niet alleen met het coördineren van trainingen en gebruiksinformatie, maar een duurzame groothandel is verplicht het geleverde onderdeel te voorzien van een retour- en een reparatie mogelijkheid (ook na de garantie periode) en een service ten aanzien van de wederverkoop van overtollige onderdelen.

PartTracker is een elektrotechnische groothandel die volgens een nieuw concept werkt. Het is even wennen voor een panelenbouwer of installateur. Maar er is voor deze partijen zeker geld aan te verdienen. Toch benadrukt PartTracker de boodschap, met duurzame producten alleen, zijn we niet vol bezig voor de toekomst van ons nageslacht. Duurzaam handelen dient hier aan toegevoegd te worden.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u voor uw commentaar.
Uw commentaar wordt gelezen door de moderator en vele anderen, het houdt de meningen levend, echter bij onredelijk taalgebruik of het gaat ten koste van...., dan wordt uw commentaar verwijderd.

Met vriendelijke groeten,
PartTracker