maandag 22 oktober 2012

Duurzaam handelen, Deel II,  De CO-2 Footprint, u betaald.


 De CO-2 Footprint van morgen voor uw bedrijf van vandaag.

In de vorige blog van Duurzaam handelen is kort aangehaald dat de groothandel met het dozenschuif principe in de toekomst moeilijke tijden tegemoet gaat. Dit komt met name door de veranderende instelling binnen de maatschappij die de groothandel "duurzaamheid" oplegt.

De graadmeter om te bepalen of bedrijven in de toekomst "duurzaam" werken, wordt gegeven in een CO-2 ladder. Deze manier om te meten is reeds binnen de transport sector toegepast.

Een groothandel en alle andere bedrijven, gaan afgerekend worden op de bewegingen binnen en buiten het bedrijf, maar ook op de voorraad die aanwezig is, alles zal onderworpen worden aan de CO-2 ladder. Hoe lager je bedrijf op de ladder staat, des te lager je rekeningen zullen zijn als het gaat om belastingen.

Een onderdeel, vaak gemaakt van olie voor de plastic, koper en allerlei metalen krijgt een extra belasting, en die gaat u betalen omdat dit door de fabrikant doorberekend wordt. Dat betekend een uitdaging voor de inkoper van een bedrijf. Hij/zij kan besparen, door efficiënt de voorraad laag te houden, maar de afdeling service vereist een storingsvoorraad om in geval van stilstand de tijd tot een minimum te beperken.
Dillema!

Dat is nu ook het geval zal u denken. Klopt, alleen "morgen" zal deze situatie nog meer mede bepalend zijn voor uw concurrentie positie. Bedenk dat alles buiten de EU geen CO-2 ladder kent. Terwijl douane de import extra belast als u denkt te gaan importeren.

PartTracker heeft de mogelijkheden om storingsvoorraden aan te houden waarbij bedrijven zich aansluiten in een "pool". Daarmee omzeil je voor een deel de CO-2 graadmeter.

Het grote voordeel van het uitbesteden van een storingsvoorraad is dat het niet op de winst drukt als operationele kostenpost. Daarbij is het uitbesteden van storingsvoorraad een slimme goedkope oplossing om toch op tijd over goede onderdelen te beschikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u voor uw commentaar.
Uw commentaar wordt gelezen door de moderator en vele anderen, het houdt de meningen levend, echter bij onredelijk taalgebruik of het gaat ten koste van...., dan wordt uw commentaar verwijderd.

Met vriendelijke groeten,
PartTracker